Pressklipp

Blaskan 2005-04-23

Villevalla 6 månader och lite till...

Med start i oktober har Villevalla nyss firat sin halvårsdag. Blaskan tog chansen och ställde några frågor för att ta tempen på sexmånadersbabyn i studentpubsmiljön.

Blaskan: - Villevalla blev snabbt populärt, inte minst bland studenter på T1/Valla. Hur ser det ut med besöksstatistiken
DA-gänget: - Antalet besökare varierar ganska kraftigt under kvällens gång, men i snitt brukar vi ha sjuttio besökare på en kväll. Till en början var det en övervägande del teknologer som besökte puben. Nu när vi haft öppet i ett halvår har vi märkt en mer spridd fördelningen mellan fakulteterna.

Blaskan: - I tidigare intervjuer har ni sagt att ni vill satsa på ett speciellt ölsortiment, med bas i Belgien. Hur har det gått?
DA-gänget: - Vi har i dagsläget 31 sorters öl i det ordinarie sortimentet. Utöver dessa har vi en gästöl varie vecka. Förutom öl, har vi även ett helt sortiment av cider och under vecka 14 kommer vi börja med försäljning av vin. På våran hemsida finns alltid en aktuell lista över hela vårat sortiment.

DA-gänget säger sig vara mycket nöjda med utbudet och menar att det verkar som om gästerna håller med eftersom de återkommer. - Vi får ofta nya förlsag på ölsorter från våra gäster vilket är trevligt. Vi beaktar dem och även om vi inte har möjlighet att ta in alla så kan vi kanske ta in dem för en vecka. Vi har enligt oss själva stans bästa ölsortiment

De sex första månadernas resultat har gått över förväntan bra. - Ryktet om den nya studentpuben spred sig som en löpeld genom stan. För de som jobbade och slet med ombyggnationen i somras var det väldigt kul att det faktiskt blev en pub. Intresset för att jobba hos oss har varit stort och stämningen bland alla aktiva har varit god, fastslår de på ett nästan klyschigt säljmanér.

I samband med halvårsfesten bytte man också öppettider. Tisdagar och torsdag blir kvar, medan lördagen byts mot fredag. Varför då, undrade Blaskan.
DA-gänget: - Vi hoppas att det ska komma mer folk till Villevalla på fredagar då detta kanske mer är en kväll då man känner för att ta en öl och äta en bit mat i trevligt sällskap än att gå ut och röja på dansgolvet. Dessutom verkade intresset större att hyra puben på lördagar än fredagar.
Blaskan: - En ekonomisk aspekt, alltså?
Andreas Rasmussen, Villevallas kassör, svarar: - Tja, rent ekonomiskt så går vi runt...

Framöver planerar man även några trubadurtisdagar i sammarbete med lärarsektionens kulturutskott. Inför våren jobbar man på att få till en uteservering och söker nu jobbare som kan hjälpa till att färdigställa denna. Dessutom utlovar DA-gänget ölprovningar.
DA-gänget: - Mer information om ölprovningarna kommer vi att lägga ut på hemsidan när det blir aktuellt. Där kan man också läsa om valberedningens arbete med att rekrytera en ny styrelse till Villevalla, en styrelse som kommer att väljas 27 april på vårt föreningsmöte.

Ola J Hedin