Pressklipp

Blaskan 2004-07-28

VilleValla bygger vidare

Nu är de på gång! I dagarna river, bygger och renoverar studentföreningen VilleValla i huset som ska bli Linköpings nästa studentpub. Blaskan tog en titt och avlägger rapport.

Det är åttihundrafemte gången jag går förbi den gråvita villan, men nu syns det äntligen att något händer! På gräsmattan ligger utrivet byggmaterial, dörren står på glänt och det hörs hammarslag och nån såg där inne. Anders Ardstål, byggansvarig, kommer för att visa runt i lokalen tillsammans med Magnus Wilhelmsson.

Blaskan: - Vad händer med Villevalla pub just nu?
Anders Ardstål: - Nu är vi i fullgång med bygget. Vi totalrenoverar en kontorslokal, som ska bli vår pub. Vi brukar vara 6-10 personer om dagarna. Förra veckan har vi plockat ned väggar, flyttat dörrar och grävt ut källaren. Nu håller vi på att flytta köket och har börjat bygga handikapptoaletten och dra om elen. Sen väntar vi på rörmokaren som ska kolla på avlopp med mera.

B: - Hur har det gått med tillstånden?
AA: - Vad som är klart är bygglov. Brandingenjören samt Miljö och hälsa har sagt att det ser OK ut, men de lämnar slutgiltigt besked först när bygget är färdigt.

Vi tittar runt lite. I det som ska bli det stora rummet med plats för små sittningar har man precis upptäckt att skortstensmuren har breddats och utgör bärande vägg. Därför har man fått ändra lite på planerna, men i övrigt går det mesta som på räls.

B: - Och hur ser det ut med tillstånd för öl, vin och sprit?
AA: - Vi har ansökt om serveringstillstånd, men jag vet inte om det är klart ännu. Däremot kan jag berätta att tillståndet är tänkt att gälla även för en uteservering.

På föreningens hemsida skriver man att redan knutit kontakter med leverantörer, och med i föreningen finns folk som varit med och startat Pub Vattentornet, en studentpub på Campus Norrköping känd för ett relativt stort sortiment av öl. Men hur blir det på VilleValla?

B: - Det sägs att ni kommer ha mycket belgisk öl i ert sortiment?
AA: - Det kommer vara både belgiskt, skotskt och engelskt öl. Tanken är att ha så stor bredd som möjligt och tillgodose så många smaker som möjligt och vi har som mål att ha över 30 sorters öl. Men vi ska ha ett brett sortiment på cider, vin och whiskey också!

B: - När blir invigningen? Kommer det märkas för oss studenter som bor i Valla/T1-området?
AA: - Målsättningen är att lokalen ska finnas tillgänglig under nolle-p, men den officiella invigningen blir i september då vi tänkt ha nån sorts kick-off.

AA: - Vi kommer främst rikta oss till boende i området, bland annat via förtroenderåden på T1 och Irrblosset, men alla studenter är givetvis välkomna!

Ola J Hedin