Pressklipp

Corren 2004-08-04

Ny pub öppnar för studenter

Villevalla är namnet på den nya studentpub som skall öppna i Linköping lagom till terminstarten. Som antyds i namnet skall puben inrymmas i en villa i Valla.

Valla och T1 har vuxit fram som de senaste i raden av Linköpings studentområden, men hittills har det saknats en central mötesplats för studenter i de två bostadsområdena. Den nya studentorganisationen Villevalla skall ändra på det. Just nu jobbar de dygnet runt för att färdigställa en ny pub lagom till terminsstarten. Enligt medlemmarna gäller det att finnas med från början när alla nya studenter anländer.

Tanken om en pub i Valla har funnits länge.

- Det bor över 1 000 studenter i Valla och på T1. Vi vill skapa en knutpunkt och samlingsplats för alla, säger Erik Johansson, en av studenterna bakom satsningen.

Föreningen ser den nya puben som ett lite lugnare alternativ till Linköpings andra uteställen för studenter och hoppas att den får karaktären av en kvarterskrog.

- Vi är inte ute efter att skapa en ny nattklubb och kommer exempelvis inte att ha något dansgolv, säger Erik Johansson.

En smältdegel

Det finns många tankar bakom den nya pubsatsningen. Föreningen hoppas att den stillsamma karaktären också ska inbjuda unga studenter till ett måttligt festande.

- Till oss ska man gå för att tar ett par öl med sina kompisar, spela spel och lyssna på musik, säger Erik Johansson.

Eftersom föreningen bakom satsningen har medlemmar från alla fakultet, program och årskurser och hoppas man att puben skall bli en smältdegel för alla studenter.

Föreningen har också ambitionen att lokalen skall fungera som plattform för möten mellan studenter och näringsliv.

- Vi erbjuder en lugn och behaglig miljö, där man kan sitta ned och prata i lugn och ro över ett glas öl. Vi tror att det är en perfekt miljö för att ha möten mellan stans företag och studenter.

Erik Wiman